op zoek naar interieurinspiratie? Wij hebben veel leuke DIY, interieurtrips en stylingtips voor jou op een rijtje

6 tips voor een goede luchtkwaliteit in huis

We brengen veel van onze tijd door in huis. Een schone lucht draagt bij aan een goede gezondheid, niet onbelangrijk dus. Een luchtreiniger helpt, maar ook goede ventilatie en planten in huis zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Wij hebben 6 tips voor jou op een rijtje gezet zodat ook jij kunt zorgen voor een goede luchtkwaliteit in huis.

Zorg voor constantie luchtverversing.

Er moet continue verse lucht je woning binnen kunnen. Zet dus altijd je ventilatie roosters open en als je een mechanisch ventilatie systeem hebt dan is het slim om deze altijd aan te houden. Heb je dit niet zet dan twee of 3 ramen op een kleine kier zodat er toch verse lucht in kan.

Lucht je huis regelmatig door

Met alleen goede ventilatie red je het niet. Je moet ook af en toe alle ramen en deuren open zetten zodat de lucht vrijwel geheel ververst kan worden. Maar doe dit in de winter niet langer dan een half uur want anders raak je onnodig veel warmte kwijt.

Planten reinigen de lucht

Er zijn verschillende kamerplanten verkrijgbaar die de lucht in huis reinigen. Bij een tuincentrum weten ze je vast en zeker te vertellen welke dit precies zijn. Maar naast dat planten de lucht reinigen, werken planten ook nog stress verlagend en dragen bij aan een goed humeur. Genoeg reden dus om lekker veel planten in huis te nemen.

Extra ventilatie bij vochtige situaties.

Wanneer je kookt, veel mensen over de vloer hebt, de droger aan hebt staan of doucht dan is het slim om extra te ventileren zodat extra vocht gemakkelijk het huis uit kan.

Ga vocht te lijf

Vocht is een van de grootste boosdoeners voor een slechte luchtkwaliteit. Door teveel vocht in huis kunnen er schimmels ontstaan die erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk met de deksel op de pan te koken, droog de vloer goed na dweilen of douchen en droog de was bij voorkeur buiten huis.

Gebruik een luchtreiniger

Vaak worden luchtreinigers verward met geurverspreiders. Een geurkaars of huisparfum reinigen de lucht niet. Maar een luchtreiniger reinigt daadwerkelijk de lucht en verwijderd schimmels, stof, haren, pollen en andere deeltjes uit de lucht. Daarnaast reguleert het de luchtvochtigheid in huis en zorgt dus altijd voor een goede kwaliteit van lucht.

Maak een afspraak met een van onze interieurcoaches