op zoek naar interieurinspiratie? Wij hebben veel leuke DIY, interieurtrips en stylingtips voor jou op een rijtje

Deze vloeren zijn geschikt voor de keuken en badkamer

De keuze voor een bepaalde vloer is natuurlijk sterk afhankelijk van de ruimte waar een vloer komt te liggen. Twee ruimtes in huis die bijzondere aandacht behoeven zijn de badkamer en keuken. We vertellen je graag welke vloeren uit onze collectie geschikt zijn voor deze ‘vochtige ruimtes’.

Pvc

Een pvc vloer is een harde kunststofvloer die zeer sterk, krasvast, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en geluid- en warmte-isolerend is. Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in natuurlijke houtmotieven, maar ook in betonlook of met een steenprint. Door middel van embossing-techniek ziet een pvc vloer er niet alleen natuurlijk uit, maar voel je eventuele houtnerven ook. Een pvc vloer is vochtbestendig, en dus kun je een pvc vloer overal in huis leggen, ook in de keuken en badkamer.

Vinyl

Een vinylvloer is zacht verend, comfortabel én heel stil. Daarnaast is het de perfecte basis voor een interieur dat eruit mag springen. Houtstructuur, betonlook of een opvallende kleur – voor elke smaak en woonstijl is er wel een mooie vinylvloer te vinden. Vinylvloeren zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water door de sterke top- en beschermlaag. Even schoonmaken met een doekje of dweil en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Vinyl is ook goed geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer.

Ook de Novilon vinylvloeren van onze leverancier Forbo kun je in het hele huis plaatsen en dus ook in het toilet, de keuken en eventueel de badkamer. Ook in combinatie met vloerverwarming. Bovendien is Novilon uitgerust met Aquagrip. Dit maakt de vloer stroever waardoor uitglijden op natte of vochtige vloeren bijna onmogelijk wordt.

Linoleum

Een van de meest toegepaste vloerbekledingen is in de keuken is een linoleum vloer. Linoleum is milieuvriendelijk, veelzijdig én hygiënisch. Daarnaast heeft dit materiaal nog veel meer voordelen. Een linoleum vloer is namelijk duurzaam en slijtvast. Dit betekent dat het materiaal lang meegaat. Een linoleum vloer trekt geen stof aan, is antistatisch en bacteriën kunnen zich niet op het materiaal ontwikkelen. Dit maakt linoleum een zeer hygiënische en geschikte vloer voor in de keuken of badkamer.

INTERIEURADVIES ALLES OVER VLOEREN