Waarom planten in huis?

Alles wat je moet weten over planten in huis

Planten zijn niet alleen erg leuk in huis, maar hebben daarnaast ook een positief effect op de gezondheid en gemoedstoestand van de mens. Hieronder vind je een aantal redenen waarom je zoveel mogelijk groen in huis moet halen.

  • Je interieur opfleuren

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijk materialen zoals kurk, hout, katoen, wol, rotan en jute. Planten combineren perfect bij al deze materialen. Maar eigenlijk maakt het helemaal niets uit wat voor stijl interieur, welke kleuren of wat voor meubels je in huis hebt. Door de diversiteit in planten die er te krijgen zijn, is er altijd een perfecte plant voor bij jou in huis.

  • Planten verbeteren de luchtvochtigheid

Een te droge lucht in huis kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een droge huid, kriebelhoest, hoofdpijn of zelfs geïrriteerde ogen. Dit komt doordat er bij een lage luchtvochtigheid veel fijne stofdeeltjes door de lucht zweven. Harige planten, ruwe bladeren of planten met verhoogde nerven vangen deze stof op zodat de lucht gezuiverd wordt. Planten kunnen de luchtvochtigheid met wel 15% verhogen. Hierdoor zweven er aanzienlijk minder schadelijke stofdeeltjes door jouw woning.

  • Planten verbeteren de akoestiek

Planten en hun bladeren absorberen achtergrond lawaai. Zeker wanneer je aan een drukke straat of in een appartement woont kunnen planten veel doen voor een goede akoestiek in huis. Ook filteren planten hoge schadelijke frequenties waardoor de kans op gehoorschade wordt vermindert.

  • Planten verminderen stress en verhogen het gevoel van welzijn

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een ruimte met veel planten minder stress ervaren dan mensen in een ruimte waar geen planten aanwezig zijn. Bij deze test is de gemoedstoestand, de bloeddruk en de productiviteit gemeten. Op al deze 3 punten scoorden de mensen die omringd waren door planten aanzienlijk beter dan mensen die geen planten om zich heen hadden.

  • Planten verbeteren de luchtkwaliteit

Door middel van fotosynthese verlagen planten de hoeveelheid schadelijke stoffen zoals kooldioxide, benzeen en stikstofdioxide in de lucht. Planten zetten als het ware schadelijke lucht om in gezonde lucht.

Dus! Wil jij je wat beter voelen, gezonder zijn of genieten van een mooier interieur? Haal dan snel meer planten in huis.

COPPELMANS TUINCENTRUM HELMOND