Onze collectie Pullman bedden, matrassen en boxpsrings staan voor hoogstaand slaapcomfort Onze afdeling Pullman is de ruimste in de regio Helmond, Eindhoven en Deurne.

Pullman

Bedden ontstaan uit ambacht, precisie en passie

In 1858 was er een man genaamd George Mortimer Pullman die het traditionele treinreizen zo beu was dat hij besloot er zelf wat aan te gaan doen. Hij ontwikkelde een luxe slaapcoupé met ongekend hoog comfort om de lange treinreizen door de Verenigde Staten aangenamer te maken. Mister Pullman, zoals hij destijds werd genoemd, fabriceerde de matrassen zelf in een klein loodsje in de staat New York. Al snel wilden grote hotelketens en andere treinvervoerders ook de vooruitstrevende matrassen van Pullman in bezit hebben.

De Pullman matrassen hebben zijn comfort voornamelijk te danken aan een uniek gepatenteerd verensysteem. Dit systeem bestaat uit een elektrothermische inside pocketveer met daarin nog een kleinere pocketveer. De eerste aanraking is zachte dankzij de grote pocket veer. Vervolgens geven de kleinere binnenveren precies de juiste hoeveelheid tegendruk afgestemd op je persoonlijke gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding.

Pullman staat synoniem voor ambacht, precisie en passie. Dit zijn niet alleen kenmerken, ook de voorwaarden van Pullman. Door moderne productietechnieken en handwerk van alleen de beste vakmannen kan Pullman 25 jaar garantie bieden op het frame en veersysteem.

Pullman, al meer dan 75 jaar een begrip in Nederland

In 1937 is Pullman met succes overgewaaid naar Nederland. Ze zijn gestart met een eerste prodcutiehal in Zwijndrecht waar de hoogstaande boxpsrings, bedden en matrassen toen nog met de hand gemaakt werden. Inmiddels worden de Pullman bedden op duurzame wijze in het dropje Vroomshoop geproduceerd. Hier werken dagelijks 130 vakmannen voor jouw perfecte nachtrust.

Geef toe aan het verlangen van een goede nachtrust, kies voor een echte Pullman

pullman_logo.jpg