4 Stappenplan: Eclectisch interieur

Heerlijk mixen en matchen met je favoriete stijlen, items en kleuren

Met uitstek de interieurtrend van de zomer van 2017 is Eclectisch. Maar wat is het nou precies en veel belangrijker nog: Hoe pas je het zelf toe? Aan de hand van een handig 4 stappenplan laten we zien hoe je jouw huis omtovert tot een prachtig Eclectisch interieur.

Wat is Eclectisch en waar komt het vandaan?

Door de vele keuzes en verschillende stijlen kan het (her) inrichten soms enorm lastig zijn. En misschien vind je wel verschillende dingen leuk en wil je helemaal niet kiezen uit één stijl. Dan combineer je toch gewoon! Eclectisch is een mix van verschillende stijlen, kleuren en materialen. Dus ga lekker mixen en maak van je huis een echt thuis.

Het 4 stappenplan

  • Kies je favoriete stijlen

Eclectisch is een mix van stijlen, maar dit moeten natuurlijk wel stijlen zijn die jou aanspreken. Maak een lijst of moodboard van stijlen die jou aanspreken en schrijf ook op welk element bij welke stijl hoort. Bijvoorbeeld een industriële kast, vintage vloerkleed en een klassieke bank.

  • Kies je favoriete kleuren

Het gevaar bij Eclectisch is dat het snel te bont of te rommelig wordt. En dat willen we voorkomen. Kies daarom maximaal 4 kleuren uit die je aanspreken en schrijf deze op of plak ze op je moodboard.

  • Maak het niet te bont

Bij een mix van verschillende kleuren, patronen en stijlen kan het al snel te druk worden. Ons advies: combineer Basic met statement objecten. Dan heb je altijd een rustige basis waarbij je je heerlijk kunt uitleven. Andere combinaties die het ook goed doen zijn vintage bij modern of industrieel gecombineerd met landelijk en strak.

  • Maak het eigen

De laatste en misschien wel belangrijkste stap is: maak het eigen. Bij een Eclectisch interieur horen items met een verhaal. Bijvoorbeeld souvenirs van verre reizen, familiestukken of bijzondere cadeaus. Alleen met deze items maak je een Eclectisch interieur echt van jezelf en wordt je huis een echt thuis.

Veel plezier!

Bron: www.roomed.nl

BLOG: ALLES OVER GROEN IN HUIS